22:42 / 04.05.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Hokej na ledu: Amerikanci iznenadili Kanađane na otvaranju SP-a

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Foto: - / -

Iznenađujućom pobjedom SAD-a nad Kanadom nakon raspucavanja te trijumfom Rusije nad Francuskom počelo je SP Elitne divizije u hokeju na ledu.
Iznenađujućom pobjedom američkih hokejaša nad reprezentacijom Kanade nakon raspucavanja (5:4) te očekivano uvjerljivim trijumfom Rusije od 7:0 u srazu s Francuskom, u Danskoj je u petak počelo Svjetsko prvenstvo Elitne divizije u hokeju na ledu.

Favorizirani Kanađani su u dvoboju 1. kola skupine B protiv SAD-a, koji je igran u Herningu, poveli 2:0 golovima Duboisa (1) i O'Reillyja (13), ali su potom dopustili potpuni preokret i povratak Amerikanaca. Lee (14), Larkin (21) i Gaudreau (30)  donijeli su prednost reprezentaciji SAD-a, a Beauvillier (38) je uspio izjednačiti na 3:3 pred kraj druge trećine. Drugim golom Larkina (44) SAD je poveo 4:3, a utakmicu je u produžetak odveo Parayko (51).

U dodatnih pet minuta nije bilo pogodaka pa je odluka o drugom bodu pala u raspucavanju u kojem je briljirao Cam Atkinson, dvostruki strijelac za pobjednike. Kod Kanađana jedini je precizan bio Eberle.
"