10:04 / 30.12.2020.

Autor: K.L./Hina

HGS pokreće akciju pomoći za GK Petrinju i ŠGK Sokol Sisak

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski gimnastički savez (HGS) sinoć je održao hitnu sjednicu Izvršnog odbora.
Hrvatski gimnastički savez (HGS) sinoć je održao hitnu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno kako će Savez istog trenutka pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć svojim članicama teško pogođenim razornim potresima - Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak.

- U tijeku je formalna administrativna procedura i skupljanje sve potrebne dokumentacije, nakon čega ćemo sve svoje članice u najkraćem mogućem roku izvijestiti na koji način konkretno možemo pomoći našim prijateljima u Petrinji i Sisku, poručio je predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

- Jedino potrebno u ovom trenutku je da cijela naša gimnastička obitelj, sada, više nego ikada, pruži ruku pomoći kako bi Petrinja i Sisak i stotine njihovih gimnastičara kojima su urušeni domovi, a dvorane gotovo sravnjene sa zemljom, ponovno stali na svoje noge. Kako i na koji način, izvijestit ćemo vas uskoro. GK Petrinja i ŠGK Sokol Sisak, tu smo, uz Vas, dodao je Možnik.

U utorak je Petrinju i okolicu pogodio razoran potres magnitude 6,3 prema Richteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!