17:47 / 25.03.2022.

Autor: K.L./Hina

Harkov i službeno novi hrvatski reprezentativac

Konstantin Harkov

Konstantin Harkov

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Ruski vaterpolist Konstantin Harkov (25) od petka je i službeno novi hrvatski reprezentativac, objavio je Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

U Hrvatski vaterpolski savez je tijekom dana stigao službeni dopis iz Međunarodne organizacije vodenih sportova (FINA) o pozitivnom okončanju postupka promjene sportskog državljanstva za Konstantina Harkova.

U dokumentu koji je potpisao Loic Loutan, prvi čovjek pravnog odjela FINA-e stoji da je FINA odobrila zahtjev za promjenom sportskog državljanstvu Harkovu, koji slijedom te odluke ima pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske od subote, 26. ožujka 2022. godine. S istom je odlukom upoznat i Ruski vaterpolski savez.

Igrač splitskog Jadrana je posljednji put igrao za Rusiju 21. veljače prošle godine, na nakon toga je počela procedura njegove naturalizacije.

S Harkovom izbornik Ivica Tucak dobiva nekoliko novih taktičkih opcija, veću probojnost po desnoj strani, brzinu tranzicije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!