18:04 / 23.11.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Hanžekovićev memorijal u Zlatnoj kategoriji

Ilustracija (Josip Regovic/PIXSELL)

Ilustracija (Josip Regovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Veliko priznanje za atletiku i hrvatski sport.
Veliko priznanje za atletiku i hrvatski sport stiglo je iz Monte Carla na predstavljanju Continental Toura gdje je Hanžekovićev memorijal uvršten u Zlatnu kategoriju.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu Međunarodna atletska federacija je uvela i seriju mitinga World Athletics Continental Tour, s tri razine mitinga Zlatni, Srebrni i Brončani - čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim novcem u ponudi. Popularni Hanžek je uvršten u najprestižniju zlatnu razinu.

Uz Hanžekovićev memorijal koji će se iduće godine održati 15. rujna, u "Gold Level" World Athletics Continental Toura su i Tokio, Nanjing, Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Budimpešta i Chorzow, dok će deseti grad biti određen naknadno.

Serija će započeti 10. svibnja u Tokiju na istom stadionu koji će biti domaćin natjecanja u atletici na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. samo 12 tjedana poslije.

- Novi Continental Tour pružit će atletičarima više mogućnosti natjecati se u svim disciplinama, zaraditi novčane nagrade i bodove, poručio je prvi čovjek svjetske atletike Sebastian Coe.

Uvrštavanjem u zlatnu razinu novog natjecanja odano je priznanje zagrebačkom mitingu koji već 70. godina oduševljava zagrebačku publiku vrhunskim rezultatima najboljih svjetskih atletičara.

Nova razina Hanžekovićeva Memorijala započela je danas predstavljanjem World Athletics Continental Toura u Monte Carlu, u sklopu gala večeri i svečane dodjele nagrada za najbolje svjetske atletičare čiji su domaćini knez Monaka, Albert II., te predsjednik World Athleticsa, Lord Sebastian Coe koji je i predstavio novi koncept natjecanja.

Delegaciju zagrebačkog mitinga predstavljale su direktorica mitinga Ivana Brkljačić i članica Upravnog odbora AK Dinamo Zrinjevca Paula Jagar.

- Velika mi je čast i osjećam neizmjeran ponos što je Memorijal Borisa Hanžekovića prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih mitinga i raduje me što će upravo u 70. godišnjici biti okrunjen zlatnom razinom World Athletics Continental Toura, poručila je Brkljačić.

Kalendar World Athletics Continental Tour Gold Level:

1. Tokio, Japan 10. svibnja 2020.
2. Nanjing, Kina 13. svibnja 2020.
3. Ostrava, Češka 22. svibnja 2020.
4. Hengelo, Nizozemska 1. lipnja 2020.
5. Turku, Finska 9. lipnja 2020.
6. Kingston, Jamajka 13. lipnja 2020.
7. Budimpešta, Mađarska 7. rujna 2020.
8. Chorzow, Poljska 6. rujna 2020.
9. ZAGREB, HRVATSKA 15. rujna 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!