16:35 / 28.08.2019.

Autor: M.M./Hina

Hanžekovićev memorijal: U Zagreb dolaze petorica od deset najboljih na 800 m

Ilustracija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 m s ovogodišnje svjetske ljestvice.
Na ovogodišnjem 69. Hanžekovićevom memorijalu idući tjedan nastupit će i petorica od deset najboljih sa svjetske ljetvice na 800 m među kojima je Nijel Amos iz Bocvane, objavili su organizatori.

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 m s ovogodišnje svjetske ljestvice, uključujući i Amosa koji je s vremenom 1:41.89 vodeći na toj ljestvici. Amos je olimpijski doprvak iz Londona 2012. U londonskoj utrci u kojoj je David Rudisha s 1:40.91 postavio svjetski rekord, Amos je trčao 1:41.73., a ove godine je ponovno u vrhunskoj formi.

No, u velikoj formi su ponovno i bosanskohercgeovački atletičar Amel Tuka, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, koji je ove godine u Monacu trčao 1.43.62 te bivši europski prvak Poljak Marcin Lewandowski koji je u Londonu trčao 1:43.74. U utrci je još i sjajni Kenijac Michael Saruni (1:43.70) pa je jasno da će se 3. rujna na Mladosti moći gledati ozbiljan napad na rekord mitinga kojeg od prošle godine s 1:44.08 drži Nijel Amos.

800 metara - Privremena startna lista  Andreas Kramer                            Šve
 Wesley Vasquez                           Puer
 Peter Bol                                       Aus
 Marcin Lewandowski                     Polj
 Michael Saruni                               Ken
 Amel Tuka                                     BiH
 Alexis Miellet                                 Fra
 Nijel Amos                                     Bot

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!