11:35 / 07.09.2020.

Autor: I.L./Hina

Hanžekovićev memorijal: Dolaze Rodgers, Guliyev, Cisse

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ni ove godine neće izostati neki od najboljih svjetskih sprintera.
Dolazak na Hanžekovićev memorijal, 70. po redu potvrdili su sprinteri Michael Rodgers i Ramil Guliyev, objavili su u ponedjeljak organizatori.

Utrke na 100 metara uvijek privlače posebnu pozornost gledatelja na Hanžekovićevom memorijalu, pa ni ove godine neće izostati neki od najboljih svjetskih sprintera.

Rodgers i Guliyev jako dobro poznaju stazu na Mladosti. Rodgers je trostruki pobjednik zagrebačkog mitinga, osobni rekord mu je 9.85 i neizostavan je član američke štafete 4x100 m s kojom je prošle godine u Dohi osvojio svjetsko zlato. Guliyev je rekorder Hanžeka na 200 metara te aktualni europski i bivši svjetski prvak u ovoj disciplini.

Na privremenoj startnoj listi su i Nethaneel Mitchell-Blake, član zlatne britanske štafete 4x100 m sa SP u Londonu 2017. godine te Arthur Cisse i Mario Burke. Svi oni imaju osobne rekorde ispod 10 sekundi.

Priliku za izlazak na svjetsku scenu u ovakvoj konkurenciji dobit će i trenutačno najveća senzacija domaće atletike, prvak Hrvatske na 100 i 200 metara te u skoku u dalj Marko Čeko.  

Privremena startna lista utrke na 100 metara
 
Michael Rodgers                   SAD
Ramil Guliyev                        TUR
Nethaneel Mitchell-Blake      VBR
Arthur Cisse                           OBJ
Mario Burke                           BAR
Marko Čeko                           HRV

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!