09:16 / 27.01.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Hamish Bond objavio kraj sportske karijere

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivan Smuk / Shutterstock

Novozelandski veslač 35-godišnji Hamish Bond objavio je kraj blistave sportske karijere u kojoj je postao prvi Novozelanđanin koji je osvojio zlatne medalje na trima uzastopnim olimpijskim igrama. Osim toga, bio je osam puta svjetski prvak u dvojcu bez kormilara.

Prve dvije zlatne medalje osvojio je u dvojcu bez kormilara s Ericom Murrayem na OI 2012. u Londonu i na Igrama 2016 u Riju. Treće olimpijsko zlato ostvario je u osmercu na prošlogodišnjim igrama u Tokiju.

Bond je kazao da je razmišljao o odlasku u mirovinu prije OI u Tokiju, ali da ga je njegova žena nagovorila da ostane još u sportu. 


- Posljednjih nekoliko godina bilo je izazovno za sve, ne samo sportaše, i bilo je trenutaka kada sam ozbiljno razmišljao o okončanju karijere. No, moja žena Lizzie dala mi je poticaj. Ona je mi je rekla da to nije način da završim karijeru. To mi je trebalo da nastavim i završim karijeru na pravi način, izjavio je Bond.


- Čudan je osjećaj kad kažeš da odlaziš u mirovinu, ali osjećam se sretnim što to činim dok sam bio na vrhuncu. Put koji sam prošao smatrao privilegijom, a ono što sam ostvario tijekom karijere nadmašilo je sva moja očekivanja dok sam bio na početku. Ako moram izdvojiti nešto onda je to svakako prvo olimpijsko zlato na OI u Londonu, te ovo posljednje u osmercu na Igrama u Tokiju, to su fenomenalna sjećanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!