Hamilton: Ništa me neće spriječiti da kažem što mislim

15.02.2023.

20:37

Autor: M.Š./Hina/HRT

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Foto: Leonhard Foeger/File Photo / REUTERS

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton poručio je da ga ništa neće spriječiti da kaže što misli, premda je Međunarodna automobilska federacija (FIA) vozačima zabranila političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez dozvole.

- Ništa me neće spriječiti da govorim o stvarima koje me fasciniraju i problemima koji postoje, rekao je sedmostruki svjetski prvak.

U prosincu je FIA ažurirala Međunarodni sportski kodeks zabranivši vozačima političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez ranije dozvole.

- Zabranjeno je općenito iskazivanje i prikazivanje političkih, vjerskih i osobnih izjava i komentara koji osobito krše opće načelo neutralnosti koje FIA promovira u skladu sa svojim statutom, navodi se.

Međutim, Hamilton je poručio kako će i dalje izražavati svoje mišljenje o važnim društvenim temama.

- Kao što sam rekao, i dalje ću govoriti što mislim. Još uvijek imamo ovu platformu i još uvijek ima puno stvari s kojima se moramo pozabaviti, poručio je 38-godišnji Britanac.

- Sport i dalje ima odgovornost govoriti, stvarati svijest o važnim temama, osobito dok putujemo na različita mjesta. Tako da se za mene ništa ne mijenja, bio je jasan.

Hamilton je u prošlosti često govorio o rasnoj nepravdi, promicanju raznolikosti i rješavanje niza pitanja od okoliša do ljudskih prava.

FIA za sada nije navela kakve kazne prijete vozačima u slučaju kršenja pravila.

Nova sezona svjetskog prvenstva formule 1 počinje 5. ožujka Velikom nagradom Bahreina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!