09:33 / 27.04.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/HAKS

HAKS osudio Ogierovo ponašanje i zahvalio policiji

Vozač BMW-a, policijski službenici, Davorin Štetner, Jari-Matti Latvala, Ivan Merćep i Sebastien Ogier

Vozač BMW-a, policijski službenici, Davorin Štetner, Jari-Matti Latvala, Ivan Merćep i Sebastien Ogier

Foto: Press / HAKS

Iz Hrvatskog auto i karting saveza oglasili su se priopćenjem vezanim za kažnjavanje Sebastiana Ogiera tijekom FIA WRC Croatia Rallyja.

Priopćenje HAKS-a donosimo u cijelosti:

- Nakon događaja povezanih sa kažnjavanjem vozača Sebastiena Ogiera tijekom FIA WRC CroatiaRally-ja priopćavamo sljedeće: U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing čiji je Ogier vozač, Jari-Mattija Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju. U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije. Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnostu prometu.

- Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta  i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom  i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo. Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga Jari-Mattiju Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili  u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se  i osobno ispričali policijskim službenicima, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Štetner, Latvala i Ogier su se susrelii s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!