20:56 / 26.10.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Grgić ipak bez nagrade "Piotr Nurowski"

-

-

Foto: - / -

Grgić ipak nije osvojio nagradu za najboljeg mladog europskog sportaša.
Najperspektivniji mladi hrvatski sportaš, 16-godišnji plivač Franko Grgić ipak nije osvojio nagradu "Piotr Nurowski" za najboljeg mladog europskog sportaša 2019. godine u izboru Europskih olimpijskih odbora (EOO). Iako je Grgić bio među pet finalista, ta je nagrada pripala ukrajinskoj skakačici u vis Jaroslavi Mahučik.

Grgić je ove godine osvojio naslove svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 metara slobodnim stilom, a na 1500 metara je postavio i novi juniorski svjetski rekord te je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Mahučik je prije mjesec dana osvojila srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu s preskočenih 2.04 m. Osamnaestogodišnja Ukrajinka u Dohi je postavila svoj osobni rekord, ali i novi svjetski juniorski rekord.

Uz Grgića i Mahučik još su nominirani bili talijanska gimnastičarka Giorgia Villa, estonski biciklist Madis Mikhelis i mađarska mačevateljica Lizi Pusztai.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!