18:11 / 07.11.2020.

Autor: I.L./Hina

Grand Prix Zagreb Open: Huklek, Etlinger i Koščević u finalu

-

-

Foto: - / -

Zagrebački je turnir dobar pokazatelj forme pred Svjetsko prvenstvo u Beogradu.
Trojica hrvatskih hrvača, Ivan Huklek, Dominik Etlinger i Marko Koščević izborili su nastup u finalu ovogodišnjeg "Grand Prix Zagreb Openu".

Huklek je do finala u kategoriji do 87 kilograma došao pobjedama protiv dva srpska reprezentativca Marijom Vukovićem te Zurabijem Datunašvilijem, a u nedjeljnom finalu suparnik će mu biti predstavnikom Švedske Oskar Johansson.

Etlinger je u kategoriji do 72 kilograma pobijedio Šveđanina Daniela Soinija te predstavnika Turske Selcuka Cana, a u finalu ga čeka Moldavac Valentin Petic.

Koščević je u kategoriji do 130 kilograma upisao pobjede protiv kolege reprezentativca Ante Milkovića i Bobana Živanovića iz Srbije. U finalu će se sastati s Rizom Kayaalpom iz Turske, inače deveterostrukim europskim prvakom, višestrukim svjetskim prvakom te srebrnim olimpijcem.

Borbu za broncu izborili su Pavel Puklavec (do 77kg), Vjekoslav Luburić (do 82kg), Karlo Kodrić (do 82kg), Matej Mandić (do 87kg), Filip Smetko (do 87kg), Ivan Ratković (do 97kg), Kristijan Šimatić (do 67kg) te Ivan Lizatović (do 60kg), dok je Ante Milković zauzeo treće mjesto u kategoriji do 130 kg.

Ovaj iznimno jak hrvački turnir, prvi od pandemije koronavirusa, dobar je pokazatelj forme pred Svjetsko prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 12. do 20. prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!