Gradac bio domaćin hrvatsko-češkog boksačkog spektakla

23.08.2022.

16:53

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: FOTOKITA / Shutterstock

Gradac u Makarskom primorju bio je domaćin boksačkog spektakla na otvorenom u kojem su snage odmjerile izabrane reprezentacije Hrvatske i Češke u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora.

Oko ringa na glavnoj rivi u Gradcu natiskalo se i do dvije tisuće ljudi, a prošlo je i mnogo više domaćih i stranih turista koji su se zadržali i pogledali barem neke od 10 kvalitetnih i uzbudljivih mečeva.


Hrvatsku selekciju vodili su treneri juniorske reprezentacije Hrvoje Pečarić i Stanko Ninčević uz asistenciju klupskih trenera Marijana Brnića (BK Grom) i Jaroslava Podmsterchika, ukrajinskog stručnjaka u BK Saloni.


Posebno su u fokusu bili mečevi hrvatskih juniorskih reprezentativaca koji se pripremaju za Europsko prvenstvo u Italiji. Za hrvatsku selekciju odličan borbeni meč pružio je i mladi Ukrajinac u Saloni Rastik Belostovskij.


Vrlo dobre mečeve s kvalitetnim suparnicima i vrijedne pobjede za Hrvatsku upisali su juniorski reprezentativac Lukas Mirković (do 57 kg), Torcidin reprezentativac Šime Čerina nakon žestoke i napete borbe osvojio je bod za neodlučen ishod s Čehom Ručkom, Daniel Đukić iz Slavonskog Broda suvereno je pobijedio suparnika, a pogotovo mlađi seniori Matija Berend iz BK Ronin prekidom, te Ivan Delić iz BK Salone.


Novi susret hrvatskih boksača s Česima, koji se već tradicionalno pripremaju u Dalmaciji, bit će u srijedu, 24. kolovoza, u Drveniku.


Rezultati revijalnog susreta Hrvatske i Češke:


Kadetkinje: 54 kg: Amelie Lantova - Julie Polednikova 0-2


Juniori: 70 kg: Ante Milković (Salona) - Denis Porubsky 0-2, 57 kg: Lukas Mirković (Pula) - Mario Rafael 2-0, +80 kg: Šime Čerina (Torcida) - Filip Ŕučka 1-1, 80 kg: Daniel Đukić (Radnički Brod) - Korlar 2-0


Mlađi seniori: 60 kg: Matija Berend (Ronin) - Danijel Letter 2-0 (prekid 1. runda), 75 kg: Ivan Delić (Salona) - Manny Hildago 2-0


Seniori: 71 kg: Marijan Vujević (Grom Split) - Erik Suhy 0-2, 60 kg: Rastik Belostovskij (Salona) - Jan Kročil 0-2, 67 kg: Luka Peraica (Salona) - Patrik Stefan 0-2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!