Grabar-Kitarović: Uključiti sportaše u kreiranje pravila, da se čuje njihov glas

13.12.2021.

17:08

Autor: Vijesti u 17/M.Š./HRT

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović

Foto: Vijesti u 17 / HRT

Završen je 400 tisuća eura vrijedan projekt strateškog upravljanja u sportu.

Sportski stručnjaci, predvođeni Hrvatskim odbojkaškim savezom, dvije su godine surađivali s kolegama iz šest europskih zemalja.

Na primjerima dobre prakse napravili su internetski alat koji sportskim organizacijama i klubovima pomaže u izradi akcijskih planova i boljem poslovanju.

- On će danas rezultirati nekakvim nalazima, nekakvim prijedlozima, nekakvim rješenjima. Ono što je dobro. To je, bit će praktički mogućnost korištenja ovoga projekta svih sportskih subjekata u Republici Hrvatskoj besplatno. Odnosno moći će koristiti iskustva koja su na neki način stečena temeljem realizacije ovoga projekta, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

- Po meni je iznimno bitno, primjerice ono što vidim u funkcioniranju sporta, kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnim razinama - kako uključiti same sportaše, da oni igraju što je moguće veću ulogu u kreiranju pravila, da se čuje njihov glas, poručila je članica Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolinda Grabar-Kitarović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!