16:54 / 05.07.2021.

Autor: M.Š./HRT

Grabar-Kitarović u petrinjskom odbojkaškom klubu

Grabar-Kitarović s petrinjskim odbojkašicama i odbojkašima

Grabar-Kitarović s petrinjskim odbojkašicama i odbojkašima

Foto: Hrvatska lutrija / HRT

Petrinju su danas posjetili Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora i predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa.

Povod okupljanja bio je poziv Odbojkaškog kluba "Petrinja" i zaprimljena donacija vrijedna 5.000 € koja je Klubu dodijeljena upravo na prijedlog Grabar-Kitarović.

- U trenutku kada svi zajedno polako izlazimo iz ovog stresnog razdoblja, sport dobiva veću važnost nego ikada, posebice kada je riječ o djeci i mladima. Zahvaljujući inicijativi Hrvatske Lutrije, imala sam priliku i sama dati svoj doprinos odabirom korisnika donacije koju je osiguralo Udruženje europskih lutrija. Danas kada vidim sretna i nasmijana lica djevojčica i djevojaka koje u Odbojkaškom klubu brojčano znatno nadmašuju dječake, posebno sam ponosna na svoj odabir, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Odbojkaški klub "Petrinja" uspješno djeluje od 2007. godine u sedam dobnih kategorija te okuplja oko stotinjak članova, djevojčica i dječaka.

Predsjednik kluba gospodin Mirko Đukić, tajnica kluba Anabela Kunert te predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić zahvalili su i naglasili da im donacija u ovom trenutka znači neizmjerno puno.

- Iza vrlo teške godine za sve nas, posebice nakon potresa zbog kojeg u gradu više ne postoji niti jedna upotrebljiva sportska dvorana, bili smo primorani trenirati u dvoranama u okolici Petrinje. Ovu vrijednu donaciju utrošiti ćemo dijelom na nabavku vozila za prijevoz djece, a dijelom za kupnju sportske opreme članovima i rekvizita za organizaciju treninga i natjecanja. Još jednom, od srca, zahvaljujemo na prepoznavanju potreba našeg kluba koji u ovim teškim okolnostima, našim članovima, našoj djeci, pruža sretnije trenutke, izjavio je ovom prilikom predsjednik kluba, Mirko Đukić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!