18:40 / 11.04.2022.

Autor: A.M./Hina

Gorši zlato, Maričiću bronca u Rio de Janeiru

Petar Gorša

Petar Gorša

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Hrvatski strijelci ostvarili su još jedan sjajan rezultat na otvaranju Svjetskog kupa u Rio de Janeiru, gdje je Petar Gorša osvojio zlato, a Miran Maričić broncu u gađanju zračnom puškom.

Maričić je u polufinale ušao s najboljim rezultatom kvalifikacija (630,3 krugova), a Gorša je bio drugi sa samo dvije desetinke lošijim rezultatom (630,1).


U eliminacijskom dijelu finala, u kojem je nastupilo osam strijelaca, najbolji je bio Izraelac Sergej Richter sa 261,0 krugom, a u meču za zlato mu se pridružio Petar Gorša (260,7), zahvaljujući samo za jednu desetinku boljem rezultatu od Mirana Maričića (260,6) koji se morao zadovoljiti broncom.


U meču za zlatnu medalju Gorša je bio iznimno uvjerljiv i sa 16-4 pobijedio Richtera.


Za 34-godišnjeg Bjelovarca ovo je ukupno treći trijumf u natjecanjima za Svjetski kup, a prvi u gađanju zračnom puškom. Prijašnja dva zlata osvojio je u gađanju malokalibarskom puškom 2016. u Bakuu i 2019. u Rio de Janeiru, kada je bio i drugi u zračnoj pušci.


U ponedjeljak su se u Rio de Janeiru u zračnoj pušci natjecale i žene. Jedina hrvatska predstavnica Zagrepčanka Valentina Gustin imala je 24. rezultat kvalifikacija (622,5 krugova). Za ulazak u eliminacijski dio finala trebalo je pogoditi 626,5 krugova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!