10:18 / 14.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Golf: PGA Tour do kraja sezone bez gledatelja

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

Foto: - / REUTERS

Preostalih devet golf turnira PGA Toura bit će odigrani bez gledatelja, kao što je bio slučaj i sa pet odigranih turnira otkako su natjecanja nastavljena.
Preostalih devet golf turnira PGA Toura bit će odigrani bez gledatelja, kao što je bio slučaj i sa pet odigranih turnira otkako su natjecanja nastavljena.

Razlog za takvu odluku je veliki rast broja zaraženih osoba koronavirusom na tlu Sjedinjenih Američkih Država, gdje će se spomenuti turniri odigravati. U SAD-u je u ovom trenutku više od 3,3 milijuna potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a prema podacima sveučilišta John Hopkins više od 135.000 osoba je preminulo.
PGA Tour je nastavljen u lipnju, a svih pet turnira je odigrano bez nazočnosti gledatelja. Ovaj tjedan je na rasporedu Memorial Tournament u saveznoj državi Ohio, prvi koji je trebao biti odigran uz nazočnost gledatelja. No, to se neće dogoditi i od četvrtka će golferi i dalje biti usamljeni na terenima.
- Ovakve odluke nikada nisu lake, izjavila je izvršna direktorica Tour Championshipa Allison Fillmore, dodavši da je to "najbolja odluka za sve uključene".
Tour Championship u Atlanti će biti posljednji turnir kojim će od 4. do 7. rujna biti zaključena sezona PGA Toura 2019./20.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!