14:24 / 16.04.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Gmaz zbog anaboličkih steroida pao na dopinškoj kontroli

-

-

Foto: - / -

Slučaj će se iznijeti pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti konačnu odluku o visini suspenzije.
Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je na prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench pressu, koje je 10. ožujka 2019.  održano u Pitomači, u uzorku biološkog materijala Lovre Gmaza otkrila prisustvo zabranjene tvari trenbolon zbog čega je sportašu određena privremena suspenzija.

- U uzorku biološkog materijala sportaša Lovre Gmaza otkriveno je prisustvo zabranjene tvari trenbolon koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi i norandrosteron tvar koja se nalazi u kategoriji S1.b Endogeni anabolički steroidi primjenjeni egzogeno iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a zbog čega je sportašu određena privremena suspenzija od 28. ožujka 2019., stoji u priopćenju Službe za antidoping HZJZ-a, u kojem se navodi da će ovaj slučaj iznijeti pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti konačnu odluku o visini suspenzije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!