Stigla poruka iz FIS-a: Sljeme nije iznimka, zadnji dio staze je uništen

05.01.2023.

16:23

Autor: HRT/Hina

 Zbog vremena otkazana današnja skijaška utrka na Sljemenu

Zbog vremena otkazana današnja skijaška utrka na Sljemenu

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Unatoč naporima organizatora i djelatnika Skijališta Sljeme uloženih u pripremu Crvenog spusta za održavanje druge slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2023., ona je u četvrtak otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Komentirajući razloge otkazivanja utrke, glavni direktor utrka FIS Svjetskoga kupa za žene Peter Gerdol izjavio je:


- U posljednja dva tjedna vrijeme nam nije pomoglo, temperature se nisu spustile ispod nule. Jučer smo imali veoma dobru utrku, ali nažalost, vjetar i temperatura su uništili zadnji dio staze te nije bilo moguće održati utrku u takvim uvjetima. 


Gerdol je naglasio da su nepovoljni vremenski uvjeti diljem Europe te da uvjeti na Sljemenu nisu izoliran slučaj.


- Ove godine imamo probleme posvuda u Europi, imamo iste izazove s vremenom i Sljeme nije specifično u tom pogledu. Ovo se događa gotovo svuda, kazao je Gerdol.


Gledatelji koji su kupili ulaznice za današnju utrku, mogu ostvariti povrat novca u iznosu navedenom na ulaznici za drugu utrku, pod uvjetima označenima na poleđini, odnosno na prodajnom mjestu na kojem je kupljena te pod uvjetom da bude vraćena u roku od najviše 15 dana od 5. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!