14:25 / 15.10.2018.

Autor: I.L.K./HJS

Glasajte za braću Fantela u izboru za najbolje jedriličare svijeta

-

-

Foto: - / -

Među konkurentima za nagradu Rolex World Sailor of the Year su i hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela, aktualni svjetski prvaci u klasi 49-er.
Danas kreće glasanje za najboljeg jedriličara svijeta, a među konkurentima za nagradu Rolex World Sailor of the Year su i hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela, aktualni svjetski prvaci u klasi 49-er.

Stariji brat Šime za najvažnije priznanje u svijetu jedriličarstva nominiran je drugi put u karijeri i jedini je hrvatski jedriličar kojemu je to uspjelo. Prvi put nominiran je prije dvije godine, nakon što je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u paru s Igorom Marenićem, osvojio zlatnu medalju u klasi 470.

Osim braće Fantela, na ovogodišnjem izboru nominirani su Francuz Charles Caudrelier, pobjednik Volvo Ocean Racea, Cipranin Pavlos Kontides, svjetski prvak u klasi Laser, svjetski prvak u klasi RS:X Dorian van Rijsselberghe iz Nizozemske te Talijan Ruggero Tita, svjetski prvak u klasi Nacra 17.

Svoj glas za jedriličare godine možete dati na web-stranici www.sailing.org ili klikom na link. Šira javnost nosi 30 posto glasova, dok će 70 posto glasova imati predstavnici Svjetske jedriličarske federacije koju čine predstavnici nacionalnih jedriličarskih saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!