Girotto i Papac kroz repesaž do polufinala

30.04.2021.

17:31

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Patrik Papac i Mihael Girotto

Patrik Papac i Mihael Girotto

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Hrvatski veslači Mihael Girotto i Patrik Papac kroz repesaž su izborili plasman u polufinale dvojca na pariće na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja je počela u petak na zagrebačkom Jarunu.

U repesažu su nastupila oba hrvatska dvojca na pariće, Girotto i Papac, te Fran Šuk i Gordan Milovac koji su bili posljednji u svojim kvalifikacijskim skupinama. Polufinale su izborili Girotto i Papac osvojivši treće mjesto u repesažu s rezultatom 6:59.88, dok su Šuk i Milovac bili četvrti sa sedam sekundi slabijim vremenom. U polufinale su vodila prva tri mjesta u repesažu.

Karlo Borković i Ivan Vuković nisu se uspjeli plasirati u A finale dvojaca bez kormilara nakon što su u repesažu zauzeli posljednje, šesto mjesto s rezultatom 7:15.15, a za finale je trebalo osvojiti jedno od prva četiri mjesta.

David Šain i Boris Cesarec nisu se uspjeli kroz repesaž plasirati u polufinale discipline samac. Šain je u repesažu zauzeo četvrto mjesto, a u polufinale su vodila prva dva mjesta. Šain je imao rezultat 7:29.61, devet sekundi sporije od drugoplasiranog Poljaka Piotra Plominskog. Cesarec je u drugoj skupini također bio četvrti s rezultatom 7:31.61. Obojica će u subotu nastupiti u C finalu.

Bruna Milinović nije se uspjala plasirati u finale samca u ženskoj konkurenciji, nakon što je u repesažu bila peta s rezultatom 8:28.54, a u finale su vodila prva četiri mjesta.

Ranije su tri hrvatske posade izborile nastup u A finalu prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa, a Damir Martin polufinale.

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Ciljem su prošli čak 13 sekundi brže ispred najbližih pratitelja Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka.

Ženski dvojac bez kormilara, sestre Ivana i Josipa Jurković imale su osigurano mjesto u finalu zbog malog broja prijavljenih posada, kao i muški četverac u sastavu Marko Ukropina, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Ivan Piton, pa su u petak prijepodne odradili tek testne utrke.

Damir Martin izborio je izravni plasman u polufinale samaca drugim mjestom u svojoj skupini prošavši ciljem samo 27 stotinki sporije od Litavca Sauliusa Rittera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!