11:50 / 18.06.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/HGS

Gimnastika: Zwicker osma u svom prvom finalu Svjetskog kupa

Christina Zwicker (Foto: HGS)

Christina Zwicker (Foto: HGS)

Foto: - / -

Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker (15) osvojila je osmo mjesto na parteru na Svjetskom kupu u Guimaraesu.
Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker osvojila je osmo mjesto na parteru na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu, na trećoj postaji Svjetskog kupa, ali i na svom trećem velikom seniorskom natjecanju.

Hrvatskoj reprezentativki i državnoj viceprvakinji na parteru, 15-godišnjoj Zwicker ovo je bio prvi finale u karijeri, a svojom je vježbom uz pratnju glazbe iz Bizetove opere Carmen osvojila 11.750 bodova.

Nastupila sam u svom prvom finalu. Svoju vježbu odradila sam bez pada, no bilo je nešto pogrešaka. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim nastupom. Ovo je bilo samo probijanje leda i jedan korak prema naprijed. Već me za dva tjedna čeka Svjetski kup u Mersinu i za oko mjesec dana Europsko prvenstvo u Glasgowu. I dalje ću nastaviti trenirati kao i do sada i nadam se još boljim rezultatima u budućnosti, izjavila je Zwicker nakon finala.

Prvo mjesto u finalu i zlatna medalja pripali su Britanki Maisie Methuen koja je za svoju vježbu zaradila ocjenu 13.100. Drugoplasirana je bila Kanađanka Isabela Onyshko koja je ocijenjena jednako kao i prvoplasirana (13.100), ali je imala slabiju ocjenu izvedbe, a veću startnu zbog čega je prednost otišla na stranu Britanke. Treće mjesto zauzela je Kanađanka Laurie Denommee (13.000).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!