12:11 / 20.03.2018.

Autor: A.M./Hina

Gimnastika: Tin Srbić predvodi hrvatsku ekspediciju u Dohi

Tin Srbić (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Tin Srbić (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon više od pet mjeseci, koliko je prošlo od njegovog osvajanja naslova svjetskog prvaka na preči u Montrealu, Tin Srbić će ponovno biti u akciji.
Nakon više od pet mjeseci, koliko je prošlo od njegovog osvajanja naslova svjetskog prvaka na preči u Montrealu, Tin Srbić će ponovno biti u akciji i predvoditi sedmeročlanu hrvatsku gimnastičku ekspediciju na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi koje je na rasporedu od srijede do nedjelje.
Mislim da sam dovoljno spreman, čak se i jako veselim ovom natjecanju. Dugo nisam natjecao, više od pet mjeseci, pa sam se zaželio. Mislim da  će ovo biti, zapravo, dosta jak Svjetski kup po konkurenciji, jer dolaze neki gimnastičari koji inače i ne dolaze na Svjetske kupove, kao što je Japanac Kohei Uchimura, koji je možda i najbolji gimnastičar u povijesti ovog sporta i moj uzor. Stvarno se veselim da ću se moći boriti protiv njega, nisam to mogao na Svjetskom prvenstvu u Montrealu budući da se on ozlijedio, ali nadam se da ćemo sada imati priliku za međusobnu borbu u finalu, rekao je Tin Srbić uoči nastupa u gradu u kojem će krajem listopada i početkom studenog ove godine braniti naslov svjetskog prvaka.
Bez obzira na petomjesečnu natjecateljsku stanku, 21-godišnji Zagrepčanin vjeruje da je u dobroj formi.
Iskreno, nakon svega što mi se izdogađalo poslije SP-a, mislim da sam se dobro pripremio za ovo natjecanje. Napravio sam nekoliko odličnih vježbi na treninzima i mislim da ću u kvalifikacijama odraditi onako kako želim, a to je da uđem u finale. Tamo onda ide sve ispočetka i borba za medalje. Sretan sam, veselim se natjecanju i jedva čekam da krene, rekao je aktualni prvak svijeta na preči.
Uz Srbića, na izrazito jakom turniru Svjetskog kupa u Dohi će nastupiti još četvorica hrvatskih gimnastičara i dvije gimnastičarke. Tinu će se na preči pridružiti osvajač brončanog odličja s posljednjeg natjecanja Svjetskog kupa u Bakuu Anton Kovačević, na konju s hvataljkama u lov na finale će Robert Seligman i Kristijan Vugrinski, a premijeru u seniorskom društvu imati će još uvijek junior, mladi osječki parteraš Aurel Benović. U ženskoj konkurenciji nastupit će pobjednica Bakua na parteru Ana Đerek, a uz još jednu debitanticu, Petru Furač, najbolja hrvatska gimnastičarka natjecat će se i na gredi.
U srijedu u Dohi započinju kvalifikacijska natjecanja, a od hrvatskih predstavnika prvi će u akciju najmlađi član reprezentacije, 17-godišnji Aurel Benović, koji je na parteru izvukao posljednji startni broj - 48. Istog dana će nastupiti i konjaši, Seligman sa startnim brojem 13, a Vugrinski kao 14.
U četvrtak će se u kvalifikacijama grede boriti Ana Đerek sa startnim brojem 33, a Furač kao 34. Ana će potom kao 11. nastupiti na parteru, dok će lov na finale zatvoriti prečaši. Tin Srbić nastupa kao 13., a Anton Kovačević 14.
Finala su na rasporedu u petak i subotu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!