21:29 / 15.06.2018.

Autor: I.Ž.K./Hina

Gimnastika, SK: Prvi finale u karijeri za Christinu Zwicker

Christina Zwicker (Foto: HGS)

Christina Zwicker (Foto: HGS)

Foto: - / -

Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker (15) na Svjetskom kupu u Guimaraesu ostvarila je plasman u svoj prvi finale u karijeri.
Mlada, 15-godišnja hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu ostvarila je plasman u svoj prvi finale u karijeri.

Državna viceprvakinja na parteru osvojila je sedmo mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 12.050 te se plasirala u nedjeljni finale. Nakon prve dvije postaje Svjetskog kupa, u Osijeku i Kopru, čini se kako je portugalska klima bila najpogodnija za vježbu u pratnji Bizetove Carmen.

Osim odlično odrađenih kvalifikacija na parteru, Christina je danas nastupila i u kvalifikacijama natjecanja na gredi. Mlada Zwicker s ocjenom 11.500 zauzela je 11. mjesto te dobila status treće rezerve u nedjeljnom finalu. Na gredi je nastupila još jedna mlada hrvatska gimnastičarka, Tina Zelčić, koja je bila 15. s ocjenom 11.200.

Danas sam radila dvije sprave, gredu i parter. Greda je bila bez pada, međutim malo nesigurna i završila sam kao 11. Onda je došao parter, i eto - finale, moje prvo u životu u Svjetskom kupu. Napravila sam solidnu vježbu s nešto pogrešaka i sigurna sam da to može i puno bolje. Sada imam još dva dana za usavršiti te sitnice i u finalu se nadam najboljem, izjavila je Zwicker nakon kvalifikacija.

Prvo mjesto u kvalifikacijama partera zauzela je Britanka Emily Thomas s ocjenom 13.050, dok je drugoplasirana bila Kanađanka Isabela Onyshko (13.000). Finale partera na rasporedu je u nedjelju u 16 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!