09:28 / 15.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Gimnastika: Lana Sambol seniorska, Iva Janjić juniorska prvakinja RH

Arhiva (EXPA/PIXSELL)

Arhiva (EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Lana Sambol je višebojska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u seniorskoj konkurenciji, dok je Iva Janjić to postala u juniorskoj konkurenciji.
Lana Sambol je višebojska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u seniorskoj konkurenciji, dok je Iva Janjić to postala u juniorskoj konkurenciji.

Sambol je svom Gimnastičkom klubu Aura zajedno s Barbarom Šelendić donijela i ekipno seniorsko zlato, baš kao i Janjić osječkom KRŠG Rondo onaj juniorski u ekipi s Lorenom Jelošek.

Prvog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici kojemu je domaćin varaždinska Arena i to u organizaciji Gimnastičkog kluba Vindija, na programu su bila seniorska i juniorska natjecanja.

Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred domaće ritmičarke Tamare Artić (GK Vindija) koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900).

Sambol je osvojila i pojedinačne naslove u vježbama s obručem i trakom (srebro s čunjevima i bronca s loptom), dok je druga dva zlata, ona s loptom i čunjevima uzela Artić (osvojila i srebro s trakom). Šelendić je bila srebrna s obručem i loptom, brončana s čunjevima i trakom, a Dorotea Kudelić (KRG Leda) pak brončana s obručem.

Na ekipnom seniorskom postolju na vrhu je stajala Aura, dok je srebrna KRG Leda zahvaljujući Doroteji Kudelić i Miji Ivković.

Kod juniorki pak Janjić je u višeboju slavila s uvjerljivih 57.900 bodova, srebrna je Bianca Ema Gajšak iz zagrebačkog GK Maksimir (53.600), a brončana Petra Belević iz KRSG Poreč (52.350).

Na ekipnom postolju uz Rondo stajale su srebrne domaće djevojke iz GK Vindija, Lara Domislović i Sara Crnčec, dok je bronca pripala KRG Leda zahvaljujući Kali Krpan i Lari Salamunić.

Junakinja dana, Iva Janjić, osvojila je i pojedinačno zlato u vježbama s čunjevima i trakom (srebrna s vijačom i loptom), Bianca Ema Gajšak bila je najbolja s loptom i vijačom (srebro s čunjevima, bronca s trakom), zlatna s obručem bila je Lara Domislović, Kala Krpan osvojila je pak srebro s obručem i broncu s čunjevima, Petra Belević bila je srebrna s trakom i brončana s vijačom i loptom, a Lara Salamunić brončana s obručem.

Danas, drugog dana natjecanja u Varaždinu, na programu su nastupi mlađih kadetkinja i kadetkinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!