Gimnastičarkama tri zlata

18.09.2022.

18:46

Autor: I.L./HRT/Hina

Balkanske igre: Hrvatske gimnastičarke osvojile tri zlata

Balkanske igre: Hrvatske gimnastičarke osvojile tri zlata

Foto: - / HGS

Hrvatske gimnastičarke Mila Prpić i Mirna Hontić osvojile su tri zlatne medalje u pojedinačnim finalima posljednjeg dana Balkanskih igara, kojima je domaćin bio Istanbul.

Mila Prpić, koja je u subotu bila najbolja višebojka Balkana, u nedjelju je pozlatila gredu (12.300) u finalu u kojem je Ani Pughel bila osma s 10.350. Mili je zlato dodijelio predsjednik HGS-a Marijo Možnik, član Izvršnog odbora Balkanske gimnastičke federacije, a sve su ponovili nekoliko sati kasnije u finalu dvovisinskih ruča. Mila Prpić je ponovno bila na vrhu postolja (11.500) za svoje treće zlato u Turskoj, a Možnik joj je još jednom predao najsjajnije odličje.


Hrvatsku himnu slušala je i Mirna Hontić, zlatna na preskoku s 12.725, dok je Mila Prpić bila peta s 12.175. Hontić je nastupila i u finalu tla u kojem je zauzela peto mjesto (11.150), dok je Prpić bila sedma (10.450).


Gabriel Solar je zauzeo osmo mjesto u finalu partera. U nedjeljnom finalu apsolutne kategorije na tlu, na Balkanskim igrama, gimnastičar osječkog GK Inova-gima borio se s prilično starijim vježbačima od sebe i kao jedini muški finalist hrvatske reprezentacije zauzeo osmo mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!