Gimnastičari u dobrom raspoloženju krenuli put Tokija

16.07.2021.

13:07

Autor: T.D./HRT/Hina

Tin Srbić i Ana Đerek

Tin Srbić i Ana Đerek

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Hrvatska gimnastička delegacija, Tin Srbić i Ana Đerek s trenerima Lucijanom Krceom i Miroslavom Kovačevićem, u petak je otputovala u Tokio na Olimpijske igre (23. srpnja - 8. kolovoza).

- Dočekali smo napokon taj dan da putujemo. Malo je još čudan osjećaj, ali mislim da će se kad poletimo još ta napetost povećati i da ćemo osvijestiti da doista idemo. Samo treba još proći sve te protokole i mjere koje su dosta striktne. Nadam se da će to proći dobro da možemo mirno doći u Olimpijsko selo, početi trenirati i konačno početi razmišljati o natjecanju onako 'kak spada'. Ciljevi? Želja mi je bila da bude sretan dok sam tamo, jer bilo je dosta problema posljednje vrijeme. Želim se zabaviti, biti sretan što sam došao tamo, a ako to uspijem u prvih nekoliko dana, kad vidim da mi je dobro, onda ću puno više početi razmišljati o natjecanju. Što se natjecanja tiče cilj mi je opustiti se i jednostavno dati sve od sebe, onda znam da sam dovoljno dobar da uđem u finale. Moj sportski životni san je bio doći na Olimpijske igre. Nije se povećao, još. Možda ni neće još na ovim Igrama. Vidjet ćemo kad se vratim. Ovo je jedna velika točka u mom životu, velika prekretnica, nadam se da kad se vratim, da ću biti s time svime zadovoljan i sretan i počinjati postavljati više ili druge ciljeve. Vidjet ćemo, rekao je Srbić kojega kvalifikacije za nastup u finalu na preči očekuju već 24. srpnja.

- Mislim da neću ići na otvaranje. Moram se odmoriti i pripremiti za natjecanje. Ipak nastupam sutradan ujutro. Nije mi to problem. Bit ću na otvorenju na drugima. Iskreno, nije mi pritisak ovo natjecanje, sretan sam da sam tu gdje jesam i da me stavljaju među najbolje i prečaše s najtežim vježbama. Probat ću to opravdati i izvesti najjaču vježbu koju mogu. Vidjet ćemo kako će ispasti. Znam da sam među favoritima, ali pretpostavljam da je na Igrama neki drukčiji osjećaj i da su svi pod malo većim grčem nego inače. Ovisit će sve o trenutku. Tko se uspije smiriti, opustiti i napraviti najbolje što može, dodao je svjetski prvak iz 2017. te svjetski doprvak iz 2019.

Iako je mlađa od Srbića, Ana Đerek je olimpijski iskusnija. Bila je najmlađa članica hrvatske delegacije u Riju, a ovo će joj biti druge Igre.

- Ove Igre su posebnije od bilo kojih drugih prije. Zbog COVID-a, zbog svih testiranja i prepreka koje smo prošli i koja ćemo proći. Iako sam bila već na jednim Igrama, ne mogu očekivati puno, ne znam kako će sve to tamo izgledati. Nitko ne može prognozirati, očekivati Ne znam koliko mi to iskustvo iz Rija pridonosi ovaj put. Teški su tjedni iza nas. Sve skupa je bila ludnica. Imala sam kraj fakulteta, mučim se s dvije ozljede, a treniram za Olimpijske igre. Nadam se da će se sve isplatiti kad sletimo u Tokio, kad krene natjecanje da će sve doći na svoje i da će vrijediti. Veselim se doći u Olimpijsko selo, veselim se druženju, upoznavanju drugih ljudi, to mi je najdraži dio Igara. Svaki karakter koji dođe do Igara je poseban. Moraš imati ono nešto da zagrizeš i radiš toliko koliko smo mi radili da bi došli do Igara. Zanimljivo mi je upoznati ljude koji su toliko dobri da bi mogli osvojiti olimpijsku medalju, poručila je Đerek koju kvalifikacije grede i partera čekaju 25. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!