13:04 / 23.02.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/HGS

Gimnastičare u Cottbusu dočekalo neugodno iznenađenje

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: HGS / Press

Hrvatska muška gimnastička reprezentacija u sastavu Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović i Jakov Vlahek, te njihovi treneri Lucijan Krce, Igor Križimski i Vladimir Mađarević i sudac Boris Čulin, sinoć su sretno stigli u Cottbus na prvi ovosezonski turnir Svjetskog kupa. 

Sretno su stigli, no ono što ih je dočekalo u Njemačkoj nije ih pretjerano oduševilo.

- Neugodno smo iznenađeni. Naš Savez rezervirao je i platio domaćinu natjecanja jedan hotel, dođemo ovdje i kažu nam da smo smješteni u puno lošijem hotelu koji ni nema obroke koje smo platili nego su sada nešto improvizirali i daju nam hranu koja je blago rečeno loša. Bez da su nam sve to uopće javili. Nismo jedini, svima su to napravili i sve izgleda kao neka prevara. A oni samo sliježu ramenima. Uz to, imamo testiranja na COVID svako jutro i dečke moramo buditi u 6 ujutro svaki dan. Sinoć smo zaspali u 1 ujutro, a već u 6 su morali ustati. Nije dobro počelo, ali vjerujem da će vježbači sve to izdržati i da će natjecanje ispraviti sve što nas je dočekalo ovdje, javio se iz Cottbusa vođa hrvatske delegacije Vladimir Mađarević.

Cottbus je prvi turnir Svjetskog kupa ove sezone kojim se otvara novi olimpijski ciklus. Nakon njega hrvatska delegacija uputit će se prema Dohi koja je domaćin istog turnira sljedećeg tjedna.

Srebrnom olimpijcu Tinu Srbiću ovo će biti prvi nastup nakon olimpijskog srebra u Tokiju.,

- Dosta dugo nisam nastupio. Jedna od dužih pauza od natjecanja za mene. S obzirom na novi pravilnik, stvarno smo puno radili od Olimpijskih igara do sada. Puno sam radio da novu vježbu pokušam dovesti da sad početkom sezone bude spremna. Zadovoljan sam, čak je bolje nego što sam mislio u rujnu kada smo krenuli. Idem s nešto lakšom vježbom u Cottbusu i Dohi, gdje ćemo ubaciti za sada dva nova elementa, ali cijela vježba je skroz drukčije koncipirana i ne izgleda ni slično kao ona prošla. To mi je psihički dosta naporno, ali  nadam se da će dobro proći, jer stvarno smo puno radili, rekao je Srbić.

Tin Srbić uoči nastupa u Cottbusu

Sutra od 16.30 u kvalifikacijama Cottbusa prvo će nastupiti Aurel Benović na tlu te Filip Ude i Jakov Vlahek na konju s hvataljkama. Tin Srbić na preči i Aurel Benović na preskoku lov na finale imaju u petak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!