Generali pobjednik 78. Viške regate

16.10.2022.

18:16

Autor: M.Š./Hina/HRT

Viška regata - ilustracija

Viška regata - ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Pobjednik 78. Viške regate krstaša je brod Generali Sama Žvana iz JK Mariborčanke. jer su prema Visu bili drugi, a prema Splitu treći (u 14:52 sati)., ali ukupno najbrži.

Pobjednici su u prvoj etapi prema Visu zaueli drugo mjesto, da bi u drugoj etapi prema Splitu bili treći, no ukupno su ostvarili najbrže vrijeme.

- Viška nam je regata tradicionalno već 15 godina posljednja ozbiljna regata na koju se dođemo dobro provesti i što bolje odjedriti. Ove godine nam je opet uspjelo, ukupno smo najbrži, tako da se prezadovoljni vraćamo u Sloveniju, rekao je Samo Žvan, kormilar broda Generali.

Inače, pobjednik druge etape, jedrene od viškog Hosta do 29 nautičkih milja udaljene ciljne linije ispred Splita, posada je broda Stravaganza kormilara Nike Kmetovića iz dubrovačkog Orsana.

- Hrvatska je sportsko nautički prvak zbog svoje duge jedriličarske tradicije, sportskih uspjeha i senzacionalnog akvatorija koji je sastavni dio planova svih zaljubljenika u more i jedrenje. U JK Labud ponosni smo na naše dugovječne i omiljene regate, Višku i Mrduju, koje zajedno čine jedan fantastičan potencijal i za grad Split, otoke i županiju kroz rujan i listopad, rekao je Žarko Dešković, predsjednik Jedriličarskog kuba Labud iz Splita.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!