16:32 / 22.04.2019.

Autor: Lovorko Magdić/K.L./HRT

Gariboviću i Kvesiću bodovi u kvalifikacijama za OI

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na natjecanju Svjetske karate lige u marokanskom gradu Rabatu Enes Garibović izborio je repasaž na putu do brončane medalje.
Na natjecanju Svjetske karate lige u marokanskom gradu Rabatu Enes Garibović izborio je repasaž na putu do brončane medalje. Tu ga je zaustavio predstavnik Azerbajdžana Rafael Aghayev s 2-1. Prije toga, u natjecanju kategorije do 75 kg Garibović je eliminirao Kazahstanca Yermeka Ainazarova s 1-0 i izgubio od kasnijeg finaliste Iranca Ali Ashgara Asiabarija 6-0.

Medjutim, Enes je poput Anđela Kvesića u teškoj kategoriji ostvario važne bodove u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Anđelo je u kategoriji iznad 84 kg stigao do četvrtfinala. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, ostvario je pobjede protiv Iranca Majida Nikohemmata sudačkim preglasavanjem (borba je završila 0-0), te Francuza Faadela Bousaga s 3-0. Kvesić je ostao nadomak odličju budući da je u četvrtzavršnici ispao od Nijemca Jonathana Hornea s 5-2.

Od ostalih naših Ivan Kvesić je u kategoriji do 84 kg stigao do 3. kola. Nakon što je na startu bio slobodan, svladao je Tunižanina Khaireddinea Friguia 3-2, ali u nastavku ispao od Kazahstanca Igora Chikmarova  2-1. Isti učinak imao je i Ivan Martinac u kategoriji do 75 kg, pobijedivši Francuza Kiliana Cizoa 3-1 i Rusa Kirila Kuznjecova s 1-0, ali na trećoj prepreci bolji je bio Japanac Ryota Nakamura (4-0).

U drugom kolu oprostili su se Boran Berak (-67 kg) i Alessandra Hasani (-55 kg). Nastupili su još Ana Lenard (-61 kg), Kristijan Lacković (-60 kg), Stjepan Štimac (-67 kg) i Vlatka Kiuk u katama.

Na turniru Svjetske lige u Maroku sudjelovao je 661 natjecatelj iz 78 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!