21:50 / 21.04.2019.

Autor: I.L.K./HSTS

Gaćina: Sretan sam što sam uopće na Svjetskom prvenstvu

Andrej Gaćina (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Andrej Gaćina (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Budimpešti sva tri hrvatska stolnotenisača uspješno su odradila prve mečeve.
Prvog dana Svjetskog prvenstva u Budimpešti sva tri hrvatska stolnotenisača uspješno su odradila prve mečeve, a za potvrdu prolaska trebat će pričekati ponedjeljak.

Andrej Gaćina je s 4:0 nadigrao Ukrajinca Jefimova, Tomislav Frane Kojić je bio podjednako uvjerljiv s Omancem Al Balushijem, kao i Tomislav Kolarek s Giardijem iz San Marina. Gaćina je praktički osigurao ulazak među 128 s obzirom da je Jefimov s 4:0 svladao Teshaboeva.

-    Prije prvog poena sam si rekao da sam sretan što sam uopće tu. Kakva je bila situacija prije nekih tri tjedna nisam bio previše optimističan. Nakon što sam u Katru osjetio bol u nozi i predaje susreta nisam bio siguran hoću li uopće nastupiti na SP-u. Ne razmišljam što će biti dalje, idem meč po meč. Ja sam već pobijedio što sam uopće na Svjetskom prvenstvu, rekao je Gaćina.

Tomislav Pucar jedini je naš nositelj, a suparnika će saznati nakon kvalifikacija.

Kod stolnotenisačica dan je počeo savršeno, tri susreta i tri pobjede. No, nakon popodnevnih susreta stigli su i prvi porazi. Mateja Jeger je u prvom susretu svladala je Kazahstanku Khusseinovu (4:1), a za ulazak među 128 čeka je Grkinja Paridi. Ivana Tubikanec je pobijedila Chung iz Trinidada i Tobaga, dok je poražena od prve nositeljice skupine Čehinje Adamkove s 4:1. Klara Cakol je bila bolja od Slovenke Tofant (4:1), da bi je porazila prva nositeljica skupine Poljakinja Bajor (4:0).

U mješovitim parovima Kolarek i Jeger su zaustavljeni u 2. kolu kvalifikacija od njemačkog para Qiu Danga i Mittelham (3:1).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!