Franko Grgić i Marin Mogić odustali od nastupa na OI u Tokiju

29.06.2021.

15:23

Autor: K.L./Hina

Franko Grgić i Marin Mogić

Franko Grgić i Marin Mogić

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog plivačkog saveza u utorak je s velikim žaljenjem donio odluku o otkazivanju nastupa plivača Franka Grgića i Marina Mogića na Olimpijskim igrama u Tokiju, priopćeno je iz HPS-a.

Nažalost, hrvatski reprezentativci i vlasnici olimpijskih A normi Grgić i Mogić u proteklom su se razdoblju suočili s nizom zdravstvenih problema koji su negativno utjecali na trenažni proces te njihovu tjelesnu i psihološku spremnost.

Suočeni s ovim činjenicama, članovi IO HPS-a su, u suglasnosti s trenerom dvojice plivača Matom Ružićem i Plivačkim klubom Jadran, a s željom da im se ostavi vremena i prostora za kvalitetan dugoročni oporavak, donijeli odluku o otkazivanju olimpijskog nastupa.

Jučer je objavljeno da je Nikola Miljenić isplivao olimpijsku A normu na 'Zlatnom medvjedu' (21.95) u disciplini 50 m slobodnim stilom tako da će on biti jedini hrvatski predstavnik na plivačkom natjecanju u Tokiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!