13:22 / 05.03.2022.

Autor: K.L./Hina

Francuskinja iznenadila u Lenzerheideu, Brignone osigurala "Mali globus"

Romana Miradoli

Romana Miradoli

Foto: Martin Silva Cosentino / Shutterstock.com

Francuskinja Romana Miradoli priredila je iznenađenje u subotu pobijedivši u super G-ju kojeg su skijašice vozile u Lenzerheideu za Svjetski kup, a Talijanka Federica Brignone je osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini.

Miradoli, kojoj je ovo prva pobjeda u Svjetskom kupu, bila je najbrža s vremenom 1:19.87. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 38 stotinki zaostatka (1:20.25), a treća Švicarka Lara Gut Behrami sa 88 stotinke sporijim vremenom (1:20.75).

Talijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 bodova prednosti ispred Curtoni, jedine koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone.

Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova. Curtoni je u poretku super- G-ja druga sa 374 bodova, a treća je još jedna Talijanka Sofia Goggia sa 332 boda. Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila Veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ja.  Zadnji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici.

U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva sa 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga sa 1.039 bodova, a treća je Brignone sa 851 bodom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!