Francuska i Austrija umjesto Rusije i Bjelorusije

19.03.2022.

11:51

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jaki Franja / PIXSELL

Izvršni odbor Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF) donio je odluku da će reprezentacije Francuske i Austrije, dvije najbolje rangirane nakon onih koje nastupaju na Svjetskom prvenstvu elitne skupine, zamijeniti Rusiju i Bjelorusiju na turnir kojem će domaćin biti Finska od 13. do 29. svibnja.

Francuzima će to biti prvi nastup u Elitnoj skupini od 2019. No, u Prvoj A diviziji nisu ni zaigrali, jer su svi turniri u 2020. i 2021., osim Elitne skupine, bili otkazani zbog pandemije izazvane koronavirusom.


Francuska reprezentacija će u Finskoj zamijeniti Rusiju u skupini A kojoj je domaćin Helsinki, a u kojoj se još nalaze branitelj naslova Kanada, Njemačka, Švicarska, Slovačka, Danska, Kazahstan i Italija.


Austrija će biti smještena u skupinu B kojoj je domaćin Tampere, a u njoj će se natjecati s reprezentacijama Finske, Švedske, SAD-a, Češke, Latvije, Norveške i Velike Britanije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!