08:36 / 25.02.2020.

Autor: M.Š./HRT

[FOTO I VIDEO] Filip Zubčić vratio se iz Japana, evo kako je dočekan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Filip Zubčić koji je senzacionalno slavio u utrci veleslaloma u Yuzawa Naebi u Japanu, u okviru Svjetskoga kupa, vratio se u domovinu.
Filip Zubčić koji je senzacionalno slavio u utrci veleslaloma u Yuzawa Naebi u Japanu, u okviru Svjetskoga kupa, vratio se u domovinu.

Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. napokon dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu nakon sedam dugih godina.

Filipu Zubčiću to je najveći uspjeh u karijeri nakon drugog mjesta u Adelbodenu i četvrtog mjesta iz Garmischa.

Zanimljivo je da je "Zubo" i prvi hrvatski pobjednik u veleslalomu uopće, čak ni velikom Ivici to nije uspjelo, najbolji rezultat u veleslalomu bilo mu je drugo mjesto.

- Sada mogu mirno dalje skijati i uživati, sve ostalo će biti nadogradnja na ove odlične rezultate. Iskreno, to je uspjeh moje cijele obitelji, mojega trenera Marka Šumana koji je uz mene cijelu moju karijeru, zadnjih 20 godina, možda i više.

Zubčić je komentirao i mogućnost za osvajanje malog kristalnog globusa, odnosno da će sezonu u veleslalomu završiti na prvom mjestu. Naime, Žan Kranjec trenutačno je prvi s 344 boda, a naš Filip četvrti s 288 bodova.

- Zaostatak je dosta mali, tako da je sve moguće, sve je otvoreno. Treba ići iz utrke u utrku maksimalno koliko se može, a onda ćemo vidjeti što će biti na kraju, zaključuje.

Video: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!