14:08 / 03.02.2020.

Autor: I.L.K./HRT

Formula za uspjeh u Tokiju: Izbjeći Kineze, s ostalima se da igrati

-

-

Foto: - / -

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Frane Tomislav Kojić.
Posljednji put Hrvatska je u ekipnom dijelu olimpijskih igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina nakon Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama.

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Frane Tomislav Kojić koji su prije tjedan dana u Portugalu izvadili olimpijsku vizu. Naši su stolnotenisači svladali Veliku Britaniju 3-0 te osigurali ekipni nastup u Tokiju, a samim time i potvrdili da ćemo imati dva igrača u pojedinačnom dijelu turnira.

- Jako mi je drago što smo se plasirali kao ekipa. To nam je bio cilj ove godine, rekao je Gaćina kojemu će to biti četvrte olimpijske igre.

U odlučujućem dvoboju svjetskih kvalifikacija prvi bod Hrvatsko donijeli su Kojić i Gaćina u igri parova, na 2-0 povisio je Pucar svladavši najboljeg britanskog igrača Pitchforda (22. igrač svijeta), a za kraj pobjedu je potvrdio Gaćina.

- Britanci su izuzetno snažna ekipa, kvalitetna. Na papiru su bili favoriti, ne veliki, ali favoriti. Taktički smo se dobro pripremili. Dečki su bili mentalno snažni, a od početka se osjećala pozitivna energija, istaknuo je izbornik muške stolnoteniske reprezentacije Neven Karković.

Našem trenutačno najbolje rangiranom stolnotenisaču Pucaru to su prve olimpijske igre. Nastup u Tokiju u pojedinačnoj konkurenciji osigurao je na Europskim igrama osvojivši brončanu medalju. - Bila mi je velika želja naravno kvalificirati se s ekipom. To smo uspjeli. Sad se trebamo što bolje pripremiti i dati sve od sebe, rekao je Pucar.

- Nadam se da možemo nadmašiti uspjeh Zorana Primorca s olimpijskih igara. Njegov najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji bilo je četvrtfinale, a u paru je bio srebrni. Vjerujem u nas. Mislim da imamo dobre šanse. Izbjeći Kineze, a protiv svih ostalih se da igrati, rekao je Kojić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!