11:52 / 24.04.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Formula 1 u Suzuki do 2024.

Formula 1

Formula 1

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Velika nagrada Japana, utrka svjetskog prvenstva Formule 1, vozit će se na stazi Suzuka još tri godine, sve do sezone 2024., objavio je promotor Formula 1 u subotu.

- Ovo produljenje ugovora, rezultat plodne veze između Formule 1 i Mobilitylanda (koji je vlasnik staze), dio je dugoročne opredijeljenosti za razvoj sporta u Aziji, objašnjava F1.

- Japan ima strastvenih sljedbenika i, s mladim talentom Yuki Tsunodom koji je postao prvi japanski vozač na mreži od 2014. godine u momčadi AlphaTauri, Formula 1 nastavit će raditi s promotorom kako bi dodatno povećala popularnost ovog sporta tamo. 

Staza Suzuka, koja će proslaviti 60. godišnjicu 2022. godine, ugostila je 31 VN od 1987. godine, a 11 puta tamo je odlučen svjetski prvak. Jedina staza u obliku osmice u kalendaru Formule brza i tehnički zahtjevna, posebno je popularna među pilotima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!