11:40 / 04.07.2020.

Autor: HRT

Formula 1: U Spielbergu nijedan pozitivan test na koronavirus

Foto: FIA/Handout via REUTERS

Foto: FIA/Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Svi koji imaju pristup trkalištu moraju proći test na koronu svakih pet dana.
Nije zabilježen nijedan pozitivan rezultat na testiranju na COVID-19 u austrijskom Spielbergu gdje se sutra vozi prva utrka Formule 1 ove sezone.

Kako je u subotu javila agencija dpa, 4.032 vozača, članova timova i ostalih zaposlenika testirano je na koronavirus protekli tjedan, uoči VN Austrije u Spielbergu.

- Nijedan test nije bio pozitivan, objavila je Formula 1 koja je produljila testiranja od 26. lipnja do 2. srpnja, odnosno do dan prije nego su održani  prvi treninzi nove sezone.

Za ovu skraćenu sezonu Formule 1 propisani su strogi higijenski uvjeti. Osim obveze nošenja maske, svi su sudionici strogo podijeljeni u skupine kojima nije dopušten međusobni kontakt. Utrke, prva 5. srpnja, a druga 12. srpnja, održat će se bez gledatelja. Svi koji imaju pristup trkalištu moraju proći test na koronu svakih pet dana.

Pravi početak sezone Formule 1 koji je trebao biti u Australiji u ožujku otkazan je kada je otkriveno da je član momčadi McLaren pozitivan na COVID-19. Nakon toga je još devet utrka moralo biti otkazano ili odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Nakon Austrije, Formula 1 želi do kraja sezone organizirati najmanje 15 utrka do sredine prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!