15:09 / 16.07.2020.

Autor: K.L./Hina

FIS radi na alternativnim planovima za skijašku sezonu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Međunarodne skijaške federacije (FIS) Gian Franco-Kasper rekao je da FIS radi na nekoliko alternativnih planova za predstojeću sezonu.
Predsjednik Međunarodne skijaške federacije (FIS) Gian Franco-Kasper rekao je da FIS radi na nekoliko alternativnih planova za predstojeću sezonu, usred potencijalnog utjecaja koronavirusa na natjecanja.

- Skijaška obitelj ima sreću jer imamo još nekoliko mjeseci prije nego što se donesu velike odluke u vezi s kalendarom natjecanja, a sama sezona je udaljena više od četiri mjeseca, rekao je Kasper.

- Međutim, radimo na nekoliko alternativnih scenarija, ovisno o globalnoj situaciji. Naravno, naš cilj je provesti plan sa što manje promjena ako će to dopustiti pandemija i majčica priroda, dodao je.

Odlazeći predsjednik je istaknuo kako FIS surađuje s mnoštvom dionika, od nacionalnih skijaških saveza, lokalnih organizacijskih odbora, nositelja prava, do državnih vlasti i sponzora.

- To je masivna i komplicirana matrica, ali jedna za koju smo sigurni da možemo uspjeti s angažmanom i pozitivnošću koju svi dijele, naglasio je.

Nakon 22 godine za kormilom FIS-a, Švicarac ove godine napušta predsjedničku fotelju.

Kasperov nasljednik na mjestu predsjednika FIS-a mogao bi biti poznat kasnije ove godine. Određen je rok do 4. rujna za prijavu kandidatura, a Kongres FIS-a je zakazan za 4. listopad, ako će to dopuštati pandemija koronavirusa.

FIS će 1. kolovoza razmotriti situaciju kako bi potvrdio datum ili još jednom pomaknuo raspored.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!