FIS produžio suspenziju Rusa i Bjelorusa

22.10.2022.

22:02

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Leonhard Foeger / REUTERS

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je zadržati suspenziju ruskih i bjeloruskih sportaša sa svih svojih natjecanja, odlučilo je Izvršno vijeće FIS-a u Soeldenu.

- Vijeće je odlučilo, radi održavanja integriteta FIS natjecanja i sigurnosti svih sudionika, a u skladu s preporukama MOO-a, zadržati zabranu sudjelovanja ruskih i bjeloruskih sportaša na svim natjecanjima, navodi se u priopćenju FIS-a.

U ožujku ove godine nakon ruske invazije na Ukrajinu FIS je uveo suspenziju na sezonu 2021/22, a sada se je to produženo i na narednu sezonu.

Odluka će najviše utjecati na natjecanje u nordijskom skijanju, disciplini u kojoj su ruski natjecatelji osvojili gotovo trećinu svih medalja na posljednjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

- Vratit ću se. Svi se moramo vratiti, napisala je na društvenim mrežama mlada ruska skijašica Veronika Stepanova, olimpijska pobjednica u ženskoj štafeti u Pekingu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!