19:18 / 30.12.2020.

Autor: HRT

Filipović, Šimenc, Primorac i ostali sportaši u akciji

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sportaši predvođeni Draganom Primorcem donijeli su humanitarnu pomoć.
Bez obzira na to gdje se nalazili, hrvatski sportaši suosjećaju i nude pomoć nastradalima u razornom potresu. Neki od njih ponudili su smještaj obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom, poput Dejana Lovrena koji je ponudio smještaj u svom hotelu. Osim njega rukometaš Luka Cindrić ponudio je kuću u Ogulinu, nogometaš Slaven Belupa Stipe Bačelić Grgić ponudio je kuću pokraj rodnog Šibenika, a između mnogih ostalih Petar Bočkaj u Tenji.

➡️ Veliko srce rukometaša: Cindrić nudi smještaj u kući u Ogulinu
➡️ Košarkaši Cibone s kombijem punim potrepština stigli u Petrinju
➡️ Navijačke skupine pomažu i prikupljaju potrepštine

Dio bivših sportaša predvođenih Draganom Primorcem već je uručio humanitarnu pomoć. Mirko Filipović, Dubravko Šimenc, Zoran Primorac i ostali dopremili su u Glinu donaciju humanitarne udruge CRO Unum, koja okuplja poznate sportaše i glumce. Stigla su tri kamiona potrepština i novac.

- Ovo je naša donacija od 150 tisuća kuna, nastavljamo dalje i čini me neizmjerno sretnim što je to hrvatsko srce zajedno kad je to najpotrebitije, rekao je Primorac, predsjednik humanitarne udruge CroUnum.
Ova katastrofa još je jednom pokazala veliko srce i svih navijačkih skupina, koje na razne načine skupljanjem pomoći ili volontiranjem pomažu nastradalima u potresu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!