18:34 / 29.10.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Filipi ispao u prvom nastupu na SP-u u Beogradu

Toni Filipi

Toni Filipi

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Hrvatski boksač Toni Filipi (25) nije se uspio plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu u teškoj kategoriji (do 92kg), njega je u prvom nastupu u Štark Areni jednoglasnom odlukom sudaca svladao talijanski prvak Aziz Abbes Mouhiidine.

U taktiziranju u prvoj rundi u kojoj je Toni Filipi strpljivo čekao priliku za napad i brze serije iz bliskog kontakta, a pokretni Talijan plesao, bacao pojedinačne udarce i pokušavao iskoristiti trenutak neopreznosti Filipija, suci su bodovali 10-9 u korist Talijana, možda i zbog jednog dugog direkta koji je prošao Talijanu sa zvukom gonga.

U drugoj rundi je Filipi polako preuzimao kontrolu, bolje ulazio i prolazio kroz gard Mouhiidinea, držao inicijativu, no trojica sucada je opet dodijelilo rundu Talijanu.

Mouhiidine se odlično kretao, mijenjao pravce i teatralno se pravio kako se poigrava, a kad je vidio da mu to donosi prednost, pa makar i bez konkretnog učinka, nije imao razloga mijenjati taktiku koja donosi bodove.

U trećoj rundi je Filipi iz bodovnog zaostatka preoprezno krenuo po preokret, čekao priliku kako bi prišao i uzdrmao talijanskog teškaša, a ovaj se i dalje vješto izmicao ili pravodobno zatvarao i čuvao dobitak, bacao daljinske kontre i na kraju dobio i tu rundu i završnu naklonost svih pet sudaca (triput 29-28, dvaput 30-27).

Talijan Mouhiidine je sad već crna mačka za Filipija, ovo mu je treći poraz na velikoj sceni i očito mu ne leži brzi, provokativni i neugodni Mouhudiineijev stil.

Nažalost, Hrvatska je porazom Tonija Filipija ostala bez još jednog aduta koji se upravo u Beogradu nadao proboju prema vrhu i najvišem plasmanu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!