21:06 / 19.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Filip Zubčić poštom primio medalju za treće mjesto u veleslalomu

Filip Zubčić (Foto: Instagram)

Filip Zubčić (Foto: Instagram)

Foto: - / -

Nakon dugog čekanja najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić primio je medalju za osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku veleslaloma Svjetskog kupa.
Nakon dugog čekanja najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić primio je medalju za osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku veleslaloma u sezoni 2019./2020. Svjetskog kupa.
U sezoni za pamćenje, Filip je osvojio tri postolja u veleslalomu, ostvario je povijesnu, prvu pobjedu u Svjetskom kupu u japanskoj Naebi (JPN) te imao dva druga mjesta, u Adelbodenu i Hinterstoderu. Zubčić je ostvario još tri Top 10 rezultata (Beaver Creek osmo mjesto, Alta Badia 10. mjesto, Garmisch Partenkirchen četvrto mjesto), što ga je dovelo do trećeg mjesta među veleslalomašima i 14. mjesta ukupnog poretka skijaša.

Nažalost po Zubčića, Svjetski kup je prekinut prije zadnje veleslalomske utrke u Kranjskoj Gori, gdje bi Filip imao šansu i za bolji plasman.
Zbog pandemije koronavirusa službene ceremonije nije bilo, a medalja je poštom stigla u Zagreb.
Filip Zubčić (Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Filip Zubčić (Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!