19:07 / 17.12.2020.

Autor: M.H./Dnevnik HTV/HRT

Filip Zubčić brusi formu na sljemenskom crvenom spustu

-

-

Foto: - / -

I dok se Zagreb budio obavijen maglom, na Sljemenu idealni uvjeti za trening.
Uoči novih utrka Filip Zubčić formu brusi na sljemenskom crvenom spustu koji se priprema za novo izdanje Snježne kraljice. Nažalost, utrke će se održati bez gledatelja i uz stroge epidemiološke mjere.

I dok se Zagreb budio obavijen maglom, na Sljemenu idealni uvjeti za trening. Zubčić je sa svojim timom odradio posljednji trening uoči puta u Italiju.

- Stvarno je lijep trening tu gore. Doma smo već deset dana i tu treniramo svaki dan. Uvjeti su odlični. Ne rade za građanstvo pa sam mogao imati savršen trening, no nadam se da će otvoriti ubrzo i za ostale ljude.

Ova sezona za sjajno je krenula za Filipa, a dokaz svoje kvalitete pokazao je postoljima u Santa Caterini.

- Danas slijedi put prema Alta Badiji, imamo u nedjelju i ponedjeljak dvije utrke, a utorak je u Madonni di Campiglio slalom. Trenirao sam i slalom i veleslalom i dobro se osjećam. Spremni smo za nastavak.

Vremenski uvjeti omogućili su ove godine rano zasnježivanje crvenog spusta koji je potpuno prekriven snijegom i s te strane organizatori Snježne kraljice mirno dočekuju utrku, no mnogo je posla zbog epidemioloških protokola. Utrke će održati bez gledatelja, uz minimalni broj ljudi iz organizacije i tehnike koji mogu na Sljemenu. Utrke sa Sljemena moći ćete pratiti na našem drugom programu, ženski slalom na rasporedu je 3.,  dok su najbolji slalomaši nastupaju 6. siječnja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!