15:25 / 16.03.2021.

Autor: K.L./Hina

Filip Ude prvi ambasador Međimurja kao europske regije sporta

Filip Ude

Filip Ude

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Osvajač olimpijskog srebra 2008. godine u Pekingu, Filip Ude, bit će ambasador Europske regije sporta, naslova koju će Međimurska županija nositi u 2022. godini, najavljeno je na konferencija za medije u utorak u Sportsko gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Međimurski župan Matija Posavec predstavio je jednog od najboljih hrvatskih gimnastičara i osvajača medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskom i Europskom prvenstvu te Mediteranskim igrama kao ambasadora Europske regije sporta, a Međimurje će biti prva takva regija u Hrvatskoj.

- To namjeravamo maksimalno iskoristiti za brendiranje i pozicioniranje Međimurja kao sportske regije, kao regije prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, vrijednih ljudi koji stvaraju novu vrijednost, rekao je Posavec.

- Kao i svaka regija koja je po nečemu prepoznatljiva i ponosna na razini Europe, tako ćemo i mi imati našeg ambasadora, ambasadora Europske regije sporta koji će biti prvi među jednakima, s obzirom da ćemo dati dužno poštovanje svim sportašicama i sportašima, dodao je međimurski župan.

Posavec je naglasio da je Ude uzor mlađim generacijama, ali i brojnim sugrađanima koji su prepoznali njegovu žrtvu, trud i odricanje u postizanju uspjeha.

- Čak je 15 puta u Međimurju proglašavan najboljim sportašem i jedini je međimurski vrhunski sportaš prve kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Sportaši su najbolji ambasadori svog kraja, zavičaja, regije i države u cjelini, kazao je Posavec.

Ude je istaknuo da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo biti prvim ambasadorom Međimurja kao europske regije sporta.

- U svojoj karijeri gdje god sam u svijetu bio, koje god rezultate postizao i koje god ću rezultate još postizati, uvijek sam bio ponosan što sam iz Čakovca, iz Međimurja. Uvijek ću to naglašavati bez obzira da li sam aktivan ili ne u gimnastici, rekao je Ude.

Osvajač prve hrvatske gimnastičke olimpijske medalje trenira već više od 27 godina.

- Ako sam u karijeri samo jedno dijete maknuo s ulice, puno sam u životu i karijeri napravio svojim rezultatima, dodao je Ude.

Najavio je da će nastaviti promovirati Međimurje kao što je do sada radio, ovoga puta i u ulozi ambasadora Europske regije sporta.

Međimurska županija u narednom vremenu namjerava organizirati niz aktivnosti i u masovnom sportu i u poboljšanju sportske infrastrukture kako bi se stvorili bolji uvjeti svima koji se na bilo koji način bave sportom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!