19:31 / 18.09.2021.

Autor: K.L./Hina

Filip Ude i Ana Đerek pobjednici CRO-GYM lige

Ana Đerek

Ana Đerek

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Ana Đerek drugu godinu za redom ukupni su pobjednici CRO-GYM lige.

Čakovčanin (GK MZ Macan) je sa 90 bodova obranio prošlogodišnju titulu, a uz njega je na postolju nakon odlučujućeg 6. kola održanog u Sokol Centru u Osijeku stao dvojac ZTD Hrvatskog sokola - Jakov Vlahek (75 bodova) i Tin Srbić (60).

Doduše, srebrni olimpijac iz Tokija nije danas nastupio na preči, ali priključio se reprezentaciji na treninzima u Osijeku.

Od 6 ovogodišnjih izdanja CRO-GYM lige nastupio je na one dvije u Zagrebu na kojima je i slavio. Filip Ude je pak ove sezone skupio tri pobjede uključujući i današnju, te dva druga mjesta.

U subotu je njegova vježba na konju s hvataljkama ocijenjena sa 14,333 boda, Vlahek je bio drugi sa 13,966, a Vindijin Mateo Žugec treći sa 13,400.

Ovosezonsko izdanje je preslika prošlogodišnjeg, jer isti ukupni poredak prve trojke bio je i 2020. godine.

Podsjetimo, Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol) već prije je obranio juniorsku CRO-GYM ligu, srebrni je Vito Nušak, a brončani Teo Bartolec (obojica GK Vindija).

Protekla dva dana u Osijeku bila su i kontrolna za Svjetsko prvenstvo u japanskom gradu Kitakyushuu (18-24. listopada), a u ponedjeljak je konačna prijava hrvatske reprezentacije kada ćemo znati kompletan muški tim.

U ženskoj konkurenciji Ana Đerek i službeno je obranila ukupnu pobjedu u CRO-GYM ligi.

I prije današnjeg posljednjeg 3. kola održanog u SC Lučko u Zagrebu u kojem Ana (GK Marjan) nije nastupila, znao se vrh postolja. Našoj najboljoj gimnastičarki dovoljne su bile i pobjede u prva dva kola da i drugu godinu za redom osvoji ovo natjecanje (60 bodova). Danas je slavila Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol), druga u ukupnom poretku (50 bodova), dok je sezonu na trećem mjestu završila mlada Sara Šulekić (ZTD).

Juniorska viceprvakinja Europe ima istih 35 bodova kao i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), međutim na trećem mjestu je zbog bližeg kriterijskog rezultata.

Ovo kolo ujedno je bilo i kontrolni ispit za nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu (listopad), a izborila ga je Christina Zwicker i to A kriterij.

Ona će biti naša jedina ženska predstavnica na tom natjecanju nakon što je slavila u višeboju sa 49,250 bodova, dok je Furač bila iza nje sa 44,050.

Ana Đerek i Tijana Korent, naše standardne reprezentativke, već prije su odlučile propustiti to SP. Podsjetimo, uskoro kreće i CRO-GYM liga juniorki (2006 - 2009. godište), a održati će se u Zagrebu 9. listopada, te 13. i 27. studenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!