09:37 / 29.01.2020.

Autor: M.M./Hina

Filip Hrgović o novom protivniku

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović u Kijevu je održao konferenciju pred brojnim ukrajinskim medijima.
Hrvatski boksač Filip Hrgović boravio je u Kijevu, kako bi snimio TV spot za promotivnu kampanju, a prilikom posjeta Muzeju braće Kličko, koji se nalazi na Olimpijskom stadionu, Hrgović je održao i konferenciju pred brojnim ukrajinskim medijima. 

- Hrgović u Zagrebu: Želio bih Chisoru, no on zna da će izgubiti
- Milunu prednost pred Hrgovićem u kvalifikacijama za OI

Medije je najviše zanimao Hrgovićev idući protivnik, s kojim bi se trebao boriti krajem ožujka 2020., ali Filip je na tu temu riječ ipak prepustio svom menadžeru, Željku Karajici.

- Filip je ušao u TOP 10 boraca na svijetu, a idući korak je ulazak među 5 najboljih, pa mi je jasno da postoji velik interes za Filipovog idućeg protivnika. Pregovori su na vrhuncu. Trebali bi biti realizirani kroz par dana, pa ćemo tada javnost obavijestiti o svemu. Ali imajte na umu, riječ je o najboljim borcima na svijetu i tko god Filipu bude protivnik,  bit će to sigurno pravi boksački spektak, kazao je Karajica.

Jedna od tema bio je i drugi meč između WBC prvaka Deontay Wildera (42-0-1) i Tysona Furya (30-0-1), koji je na rasporedu 22. veljače, a medije je zanimalo kome Hrgović daje prednost u razvikanom meču.

- Prednost dajem Wilderu. Mislim da je brži i bolji borac. Fury je možda tehnički potkovaniji, ali nisam siguran koliko je psihički stabilan. Svi znamo da je već imao problema, a u medijima vidimo kako najavljuje odlazak u MMA, pa mijenja trenera... Nisam siguran koliko je koncentriran na borbu i zato prednost dajem Wilderu.

Ukrajinac Oleksandr Usyk (17-0) na listi izazivača odmah je iza Furyja, i potencijalni Hrgovićev protivnik na putu ka naslovu. Usyk nije prirodni teškaš, poput Filipa, više spada u cruiserweight kategoriju, pa se postavilo pitanje kako bi završio meč Hrgovića i Usyka.

- Oprostite, ali ubio bih ga, rekao je Hrgović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!