Fileš zaustavljen u eliminacijskoj borbi

23.10.2022.

20:01

Autor: Daniel Križ/HRT/Dnevnik

default error photo

U zagrebačkim Gajnicama održan je 3. međunarodni mačevalački Satelit "Golden foil of Zagreb".

Seniori su se natjecali u floretu. Među mačevalačkom elitom nastupila su dvanaestorica Hrvata kao i naš najbolji predstavnik Petar Fileš koji je prošao svoju skupinu, ali je poražen u prvoj eliminacijskoj borbi. Misli su mu već na novim izazovima.


- Sad već slijedi prvi Svjetski kup u Bonnu, naravno da su cilj Olimpijske igre. Već sljedeće godine u četvrtom mjesecu mi se počinje brojati kako bih se plasirao putem rang liste na OI, rekao je Fileš.


- Petar je danas jedan od vrhunskih svjetskih mačevaoca, on može pobijediti bilo koga na svijetu, istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Darko Limov.

 

Turnir raste iz godinu u godinu, a kvalitetu organizacije ovog natjecanja prepoznali su i sportaši koji dolaze u sve većem broju. Na ovogodišnjem Satelitu nastupilo je 100 sportaša iz 21 zemlje. 


- Ovo nam jako puno znači. Kroz ovakvu promociju intencija nam je da otvorimo nove klubove da i djeca kroz ovaj način dođu i okušaju se u ovom sportu, istaknuo je Antonio Trcin, predsjednik Hrvatskog mačevalačkog saveza.


Natjecanje je organizirao Mačevalački klub Dubrava.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!