19:35 / 11.10.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

FIFA i UCI pomogli evakuirati 165 izbjeglica iz Afganistana

Ilustracija

Ilustracija

Foto: FIFA / Shutterstock

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) pomogle su u evakuaciji 165 izbjeglica iz Afganistana, među kojima su bile i biciklistice, novinari i borci za ljudska prava čiji bi životi bili ugroženi da su ostali u zemlji.


FIFA i UCI su bili dio operacije koja je uključivala i vlasnika biciklističkog tima Israel Start-Up Nation Sylvana Adamsa, nevladinu udrugu IsraAID, razne vlade i Azijsku biciklističku konfederaciju (ACC).

Izbjeglice, koje su u Europu stigle preko Albanije, bit će preseljene u nekoliko zemalja, 38 ih odlazi u Švicarsku, a drugi će se uputiti u Francusku, Izrael, SAD i Kanadu.

- Oduševljen sam što naši napori pružaju mogućnosti dotičnim ljudima u pristojnim životnim uvjetima, kazao je predsjednik UCI-a David Lappartient.

- Želim izraziti iskrenu zahvalnost vladama Švicarske, Francuske, Kanade, Albanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela te drugim zemljama koje su radile na ovom projektu.

UCI je dodao da će onima u Švicarskoj biti dopušteno koristiti prostor za trening u Svjetskom biciklističkom centru koji se nalazi u švicarskom gradu Aigle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!