11:22 / 18.01.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT

Feuz pobjednik 90. izdanja spusta u Wengenu

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Švicarski skijaš Beat Feuz pobjednik je 90. izdanja spusta voženog u Wengenu na legendarnoj stazi Lauberhorn.
Švicarski skijaš Beat Feuz pobjednik je 90. izdanja spusta u Wengenu voženog na legendarnoj stazi Lauberhorn.

Feuz je slavio sa 29 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Dominikom Parisom, te ujedno preuzeo od Talijana vodeću poziciju u Svjetskom kupu u poretku spustaša.

Treće mjesto pripalo je njemačkom skijašu Thomasu Dressenu koji je za Feuzom zaostao 31 stotinku. Četvrti je bio Austrijanac Matthias Mayer, koji je u petak u Wengenu slavio u kombinaciji. 

Zbog velike količine snijega napadalog u noći s petka na subotu organizatori su odlučiti skratiti spust, čiji je start bio na istom mjestu kao u petak u kombinaciji, te je utrka bila oko 45 sekundi kraća nego što je uobičajeno.

Trojac na postolju, Feuz, Paris i Dressen jedini su pobjednici spusta ove sezone. Nakon uvodne utrke u Beaver Creeku gdje je slavio Dressen, u drugom spustu sezone u Lake Louiseu najbrži je bio Feuz, potom je Paris dobio dva spusta vožena u Bormiju, a Feuz je bio najbrži u Wengenu gdje se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo još dvaput u karijeri.

Švicarac je u Wengenu najbrži bio i 2012. te 2018., a s tri pobjede u spustu na Lauberhornu izjednačio se s legendarnim Austrijancem Franzom Klammerom.

Nakon pete utrke sezone, u poretku spusta vodi Feuz sa 400 bodova ispred Parisa (384) i Dressena (201). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeći je Francuz Alexis Pinturault sa 613 bodova, a slijedi norveški dvojac Henrik Kristoffersen (611) i Aleksander Aamodt Kilde (591).

U nedjelju se u Wengenu vozi slalom (10.15/13.15, HTV 2).
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!