15:07 / 17.04.2020.

Autor: A.M./Hina

Ferrari počeo proizvoditi ventile za respiratore

Ilustracija (Foto: Gasparini/Tiziano Scaffai/Handout via REUTERS)

Ilustracija (Foto: Gasparini/Tiziano Scaffai/Handout via REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski.
Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavila je službena internetska stranica Formule 1.
Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmjeravaju svoje napore u borbu protiv 'nevidljivog neprijatelja'.
Obitelj Agnelli, koja posjeduje Ferrari, Fiat i nogometni klub Juventus, osigurala je 10 milijuna eura za financiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za talijanski Crveni križ.
Sada je u trkačkom dijelu Ferrarijeve tvornice započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala olakšati borbu medicinskih radnika u bolnicama širom sjevera Italije.
- U sljedećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem tvrtki dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji, priopćeno je iz tvornice Ferrari, gdje je sva ostala proizvodnja zaustavljena.
U međuvremenu, Ferrarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!